Over mij

 • Taru Anne van den Born

  Na mijn opleiding tot traditioneel smid in België en 10 jaar als zelfstandig smid, ben ik in 2018 Smederij Zwolle gestart. Na zoveel jaar vind ik het nog steeds een machtige en tegelijk nederig makende ervaring om metaal te vormen tot een compleet nieuwe, unieke vorm.

  Bij Smederij Zwolle blijf ik leren. Onder andere door samen vergeten technieken nieuw leven in te blazen. Daarnaast hoop ik dat via ons meester-gezel systeem nog veel jongeren hun eigen plek in de maatschappij gaan vinden.

  Naast mijn werk als smid ben ik de drijvende kracht achter The Fantasy Realm en Buitensporig Zorg, waarmee wij thuiszitters weer terug op het juiste spoor zetten.

  Via Slimme Streken draag ik mijn visie en werkwijze uit; samen sociaal. Ik geloof erin dat iedereen ergens bij kan horen en zijn beste zelf kan zijn, soms heb je alleen even iemand nodig die helpt de juiste richting te vinden.

  Het ambacht smeden daagt je uit na te denken en stil te staan bij wat voor je neus gebeurt. Als je in verbinding staat met het materiaal en je handen, gebeuren de mooiste dingen. Via het smeden leer ik je verbinden met jezelf en je omgeving!

Onze bedrijven